top of page

Alba Torres Robinat

Tàrrega, 1981

Artista i art-terapeuta transdisciplinar

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2005),  amb quart any de la carrera a la Universitat de Guadalajara, Mèxic.

CAP, Curs d'Adaptació Pedagògica, a la UB, (2004-05)

Formació transdisiplinar artística: dibuix, pintura, escultura, dansa contemporànea, teatre d'ombres, teatre playback, estampació de roba Batik

Màster en Art-teràpia Transdisicplinar i Desenvolupament Humà (2008-10), Curs de professionalització (2010-11) a l'Insititut d'Art-teàpia de Barcelona - IATBA, Certifcate of Advanced Graduate Studies CAGS : preparació al doctorat, habilitats de supervisió, art comunitari, recerca i lideratge dins el camp de l'art-teràpia,  a European Graduate School (Suïssa) (2014-18)

Com a art-terapeuta tinc experiència en el camp de la salut mental. En l'àmbit adolescent, en el Centre de Tractament de trastorns de la conducta alimentària (Khepra, Bcn) i en consulta privada. En l'àmbit adult, en la Unitat Psiquiàtrica de rehabilitació d'adiccions ( Interfaith Medical Center, New York) on vaig fer pràctiques. I actualment treballo a l'Associació de Salut Mental Ondara- Sió de Cervera des de 2015, en el Servei de Rehabilitació Comunitària SRC Tàrrega (des de 2019-21), SRC Mollerussa (d 2020-21), Lleida (d 2020), La Seu d'Urgell (d 2020)  que depenen del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i addiccions Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, on faig tallers grupals d'art-teràpia a cada centre. També treballo a l'Hospital Psiquiàtric Mentalia Lleida (d 2020). 

Tinc experiència en el camp educatiu amb infants, impartint tallers d'art-teràpia a les esocles, per alumnes i també per professors, on puc detectar i actuar en situacions que necessiten atenció terapèutica, com en el cas del bullying. El treball de gestió emocional a l'escola és fonamental per a millorar l'aprenentatge individual i com a grup classe.

M'apassiona treballar l 'abordament creatiu i poètic de la condició humana, i tots els reptes que suposa vetllar per la integritat de la persona. Treballo aquest abordament creatiu basant-me en els fonaments de la psicologia profunda, humanista i sistèmica i la psicoteràpia opertiva. Utilitzant la diversitat de llenguatges artístics.

Una altra vesant que m'apassiona i a la qual també em dedico a temporades és a la investigació en l 'Antropologia de l'art, indagant sobre l'orígen i la funció de l'art en la condició humana, estudis del quals en deriva la formació que dóno anomenada L'artista en mi, sustentada en les pròpies investigacions de camp a les ètnies djola, bobo i dagara (Senegal i Burkina Faso)

 

La meva obra artística està influenciada per totes aquestes corrents que nodreixen subterràniament el terreny on faig germinar les meves llavors.

bottom of page