Alba Torres Robinat

Tàrrega, 1981

Artista i art-terapeuta transdisciplinar

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2005),  amb quart any de la carrera a la Universitat de Guadalajara, Mèxic.

CAP, Curs d'Adaptació Pedagògica, a la UB, (2004-05)

Formació transdisiplinar artística: dibuix, pintura, escultura, dansa contemporànea, teatre d'ombres, teatre playback, estampació de roba Batik

Màster en Art-teràpia Transdisicplinar i Desenvolupament Humà (2008-10), Curs de professionalització (2010-11) a l'Insititut d'Art-teàpia de Barcelona - IATBA, Certifcate of Advanced Graduate Studies CAGS : preparació al doctorat, habilitats de supervisió, art comunitari, recerca i lideratge dins el camp de l'art-teràpia,  a European Graduate School (Suïssa) (2014-18)

Com a art-terapeuta tinc experiència en el camp de la salut mental. En l'àmbit adolescent, en el Centre de Tractament de trastorns de la conducta alimentària (Khepra, Bcn) i en consulta privada. En l'àmbit adult, en la Unitat Psiquiàtrica de rehabilitació d'adiccions ( Interfaith Medical Center, New York) on vaig fer pràctiques. I actualment treballo a l'Associació de Salut Mental Ondara- Sió de Cervera des de 2015, en el Servei de Rehabilitació Comunitària SRC Tàrrega (des de 2019), SRC Mollerussa (d 2020), Lleida (d 2020), La Seu d'Urgell (d 2020)  que depenen del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i addiccions Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, on faig tallers grupals d'art-teràpia a cada centre. També treballo a l'Hospital Psiquiàtric Mentalia Lleida (d 2020). 

Tinc experiència en el camp educatiu amb infants, impartint tallers d'art-teràpia a les esocles, per alumnes i també per professors, on puc detectar i actuar en situacions que necessiten atenció terapèutica, com en el cas del bullying. El treball de gestió emocional a l'escola és fonamental per a millorar l'aprenentatge individual i com a grup classe.

M'apassiona treballar l 'abordament creatiu i poètic de la condició humana, i tots els reptes que suposa vetllar per la integritat de la persona. Treballo aquest abordament creatiu basant-me en els fonaments de la psicologia profunda, humanista i sistèmica i la psicoteràpia opertiva. Utilitzant la diversitat de llenguatges artístics.

Una altra vesant que m'apassiona i a la qual també em dedico a temporades és a la investigació en l 'Antropologia de l'art, indagant sobre l'orígen i la funció de l'art en la condició humana, estudis del quals en deriva la formació que dóno anomenada L'artista en mi, sustentada en les pròpies investigacions de camp a les ètnies djola, bobo i dagara (Senegal i Burkina Faso)

 

La meva obra artística està influenciada per totes aquestes corrents que nodreixen subterràniament el terreny on faig germinar les meves llavors.